Retourneren

Ik wil mijn bestelling retourneren, wat moet ik doen?

U heeft het wettelijke recht om binnen 14 dagen na aankoop een artikel te herroepen. Na de herroeping heeft u nog eens 14 dagen de tijd om het artikel aan ons te retourneren.

De herroeping-termijn verstrijkt 14 dagen na ontvangst:

 • waarop het artikel in uw bezit is:
 • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop u het laatste artikel heeft ontvangen:
 • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop u het laatste onderdeel hebt ontvangen.

U maakt gebruik van het herroepingsrecht door: 

 • het geven van een retouropdracht via onze klantenservice.
 • het product zonder voorafgaande melding terug te zenden, met daarbij een melding waaruit blijkt dat u de koop wenst te ontbinden

U kunt het artikel alleen terug sturen als:

 • de bestelling compleet is (inclusief alle meegeleverde toebehoren)*.
 • in de, zover als redelijkerwijs mogelijk is, originele staat en fabrieksverpakking.
 • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat u het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt, mogen wij u aansprakelijk stellen.

  * Enkel wanneer u het product, inclusief alle (gratis) toebehoren, in de originele verpakking aan ons retourneert. 

Sommige artikelen uit ons assortiment kunt u niet retourneren, hierbij gaat om producten die overeenkomstig aan uw wensen / specificaties zijn geproduceerd.

Artikelen die niet geretourneerd kunnen worden:
 • die speciaal op maat zijn gemaakt
 • die beschadigd zijn
 • die gepersonaliseerd zijn met eigen tekst of afbeelding

Wanneer u artikelen retour stuurt,  is het niet nodig extra gegevens toe te voegen aan het pakket. De stickers die zich bevinden op de (originele) verpakking van de artikelen zijn voldoende om het terug te kunnen sturen.

Indien het product niet in de originele verpakking wordt geretourneerd en daardoor beschadigd retour ontvangen wordt, kan Koopeenurn u verantwoordelijk stellen voor eventuele schade en/of breuk aan het artikel.

Moet ik mijn factuur betalen na een retouropdracht?

Met het toepassen van het herroepingsrecht komt uw betaalverplichting pas te vervallen wanneer wij het product retour hebben ontvangen. Of heeft aangetoond dat het product daadwerkelijk door u verstuurd is d.m.v. een verzendbewijs. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heeft u de bestelling vooraf met iDEAL betaald, dan storten wij dit zo spoedig mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping.

 

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Als u heeft gekozen voor betaling achteraf, dient u ook de factuur te betalen. Betreffende betaalprovider voor betaling achteraf zal het bedrag zo spoedig mogelijk aan terugstorten. 

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u ons hebt betaald. Als u nog facturen met een betalingsachterstand open hebt staan, storten wij niet terug. We verrekenen het bedrag dan met het openstaande saldo.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren? 

Als een artikel niet bevalt, kunt u het artikel probleemloos naar ons terugsturen. De kosten voor het terugsturen zijn voor eigen rekening. Is er schade aan het product ontstaan, dan bent u zelf voor
deze waardevermindering aansprakelijk.

Waar kan ik mijn te retourneren artikelen naartoe sturen? 

Koopeenurn.nl
o.v.v. webshop retouren
Randweg-Zuid 21
6021PT Budel

Wat moet ik doen als ik een verkeerd/beschadigd artikel heb ontvangen?

Blijkt een product, ondanks onze zorgvuldige kwaliteitscontroles en hoogwaardige kwaliteitseisen, tijdens het in gebruik nemen toch reden te geven tot retour (product- of fabricagefouten), stuur dit dan aan ons terug. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice en wij zullen de retourzending zo snel mogelijk verwerken en u bericht geven.

Kan ik ook een artikel ruilen voor een andere maat/kleur?

Helaas is het niet mogelijk om bestelde artikelen kosteloos, via de webshop, te ruilen voor bijvoorbeeld een andere maat, kleur of zelfs een geheel ander product. Wilt u toch een ander product, maat of kleur
dan kunt u dat doen door de verkeerde artikelen (binnen 14 dagen na herroeping) te retourneren en opnieuw de juiste te bestellen.